Voor de GEMEENTE TILBURG werkte ik aan verschillende opdrachten. Zo heb ik in januari een verslag gemaakt van de bijeenkomst Stad van Verbinding (pdf). Het laatste kwartaal van 2017 heb ik tijdelijk versterking geboden op de communicatieafdeling. Samen met een collega verzorgde ik de redactie van de wekelijkse gemeentepagina in huis-aan-huis-blad de Tilburgse Koerier. Voor personeelsmagazine Plein schreef ik enkele artikelen over het nieuwe intranet van de organisatie. Ook maak ik met veel plezier artikelen voor de maandelijkse gemeentepagina 'Tilburg investeert in groen' (pdf) in de Tilburgse Koerier. Regelmatig schrijf ik ook verslagen en persberichten over bijeenkomsten van het platform Een wereld te winnen. En voorjaar 2017 heb ik de eindredactie verzorgd van de jaarstukken 2106.

-

OPDRACHTGEVERS AAN HET WOORD:

Gemeente Tilburg

-

In opdracht van de AMARANT GROEP interviewde ik twintiger Rick. Hij wil net zo zijn als leeftijdgenoten, maar kampt met enkele beperkingen. Rick heeft hulp van Wijkzorg van Amarant en kan prima vertellen hoe deze ondersteuning hem helpt zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Ook verzorg ik de eindredactie van Prikkel, magazine voor en door cliƫnten van de Amarant Groep. Een prachtig blad, geschreven op taalniveau A2. Verder heb ik recent in opdracht van Amarant teksten geschreven over een multifunctioneel zorg- en innovatienetwerk (MZIN) en over het behandelprogramma Hersenz.

-

SOLLIANCE is een instituut dat samen met het bedrijfsleven onderzoek doet naar productie en toepassing van de nieuwste generatie zonnecellen. Voor de nieuwsbrief Watt's Up schreef ik over een wedstrijd voor ontwerpers. Opdracht was een toepassing van dunne-filmzonnepanelen bedenken voor het Victoriapark in Eindhoven. Ik interviewde de drie finalisten: Studio Bas Sala, VANTOT en StudIo Toer. In de zomer van 2016 schreef ik teksten voor de nieuwe website van Solliance.

-

Voor enkele 'medebewoners' van bedrijfsverzamelgebouw de Plint schreef ik webteksten. Zo verdiepte ik me op verzoek van INSPIRATION CONCEPTS in Magento en WordPress. Vervolgens schreef ik aan de hand van een lijst met zoektermen conversiegerichte teksten voor hun website. Ook gevestigd in de Plint is ID4PORTS. Opdrachtgever Robert Bollen was blij met de webteksten die ik schreef over onder meer met logo's bedrukte golfartikelen. Hetzelfde geldt voor een artikel op LinkedIn dat ik samen met hem schreef.

-

In opdracht van het INNOVATIENETWERK JEUGD HART VAN BRABANT maakte ik een verslag (pdf) van een heel boeiende bijeenkomst: Are you inspired enough? Het event was onderdeel van de European Social Innovation Week (Dear Future). Allerlei vernieuwende initiatieven op het gebied van jeugdzorg, van vaak jonge ondernemers, passeerden de revue. Voor mij in elk geval een meer dan voldoende inspirerende middag, waar ik met veel plezier verslag van heb gedaan.

-

Voor SJS (Samenwerkende Jeugdzorgspecialisten) maak ik verslagen van de Aan tafel ontbijtsessies die zij organiseren in samenwerking met Fontys Hogescholen. De sessies over thema's als autisme, eetstoornissen en radicalisering zijn bijzonder populair onder (toekomstige) jeugdzorgprofessionals. Voor wie er niet bij kan zijn maak ik een verslag. Dit wordt ook breed gedeeld via sociale media.

-

Voor TALITHA ARISE bedacht ik een bladformule voor een magazine dat de stichting wil gaan uitgeven. Dat deed ik samen met collega-freelancer Maarten Bokslag. Talitha Arise is opgericht door Diana Banks, een bijzondere vrouw. In opdracht van de gemeente Breda bevordert ze met succes de maatschappelijke participatie van statushouders. Daarbij zet ze rolmodellen in die zelf ook elders geboren zijn en hun plekje in Nederland hebben moeten veroveren. Deze rolmodellen staan ook centraal in de magazines en in gefilmde portretten. Samen met filmmaker Anne-Mieke van den Berg probeert Diana fondsen te werven en, als het even kan, ondersteun ik hen daarbij.

-

Het is een langdurige project, maar ik werk ook aan het levensverhaal van mijn moeder. Ik interview haar over haar jeugd en samen zoeken we bijpassende foto's bij de verhalen. Ook met mijn tante Ploon, een zus van mijn vader, werkte ik aan haar levensverhaal. Ze is nog steeds blij met het boekje over haar leven dat ik haar cadeau deed op haar tachtigste verjaardag. Ze verzamelde zelf een aantal door haar geschreven herinneringen. Ik redigeerde die, maakte er een geheel van en plaatste ze in een logische volgorde. De teksten voorzag ik van foto's en ik maakte er een boekje van.

-

STICHTING NATIONALE BOOMFEESTDAG benadert mij regelmatig voor eindredactieklussen. Zo herschreef ik de teksten voor een infographic die gemeenten helpt praktisch invulling te geven aan de intentieverklaring Ieder kind een boom. Er zijn namelijk veel meer mogelijkheden dan alleen het organiseren van een jaarlijkse boomfeestdag. Eerder redigeerde ik lesmateriaal en teksten voor de nieuwe website.

-

De persoonlijke portretten die ik schreef voor CONTOURDETWERN gaven de diverse gebruikers van de Tilburgse wijkcentra een gezicht. Ook belichtten ze thema's die in 2016 belangrijk waren voor het beheer van de wijkcentra, zoals samenwerking met de bibliotheek. Eerder maakte ik voor het boekje Kanjers in de Tilburgse wijkcentra tien geschreven portretten van vrijwilligers.

-

De GEMEENTE ROOSENDAAL heeft als kernwaarden resultaatgericht, de ander centraal en samen. Roosendaal koos voor storytelling ter ondersteuning van de interne communicatie van de kernwaarden. Ik maakte korte geschreven portretten van medewerkers. Dit om te laten zien hoe zij de kernwaarden in praktijk brengen en om collega's te motiveren. Eerder schreef ik artikelen voor Rzijn, het informatieblad van de gemeente dat huis aan huis wordt verspreid.

-

Ook heb ik gewerkt voor:

Alinea.doc, ANP, Brabants Dagblad, Beelenkamp Ontwerpers, BZW, BN/De Stem, de Doordouwers, De Limburger, De Riethorst Stromenland, Fontys Hogescholen, Idiot du Village, Ink & Glue, Juul op Maat, Loket.nl, Masja Mols grafisch ontwerp, Meerpers, MKB-Nederland, Mercuur, Naber Makelaars, Peter van den Kerkhof Fotografie, PZC, Reclassering Nederland, Studio Goosen grafische vormgeving, Studio VMK, TDNL, Van de Ven Bouw en Ontwikkeling, Wolters Kluwer, WSD-Groep.