Mijn professionele relatie met de GEMEENTE TILBURG gaat terug tot 2003. Sindsdien heb ik voor deze opdrachtgever vele teksten geschreven of geredigeerd, over diverse onderwerpen. Een thema waar ik veel over schrijf, is duurzaamheid. Een ander onderwerp is mondiale bewustwording. Zo beheer ik in opdracht van de gemeente de Facebook-pagina Tilburg4GlobalGoals. Recent werkte ik ook twee keer een periode ad-interim op de communicatieafdeling, met veel plezier. De laatste keer deed ik dat als medewerker sociale media.

-

OPDRACHTGEVERS AAN HET WOORD:

image003

-

Voor SJS (Samenwerkende Jeugdzorgspecialisten) maak ik teruglbikken op de Aan Tafel ontbijtsessies die zij organiseren in samenwerking met Fontys Hogescholen. De sessies over thema's als autisme, eetstoornissen en radicalisering zijn bijzonder populair onder (toekomstige) jeugdzorgprofessionals. Voor wie er niet bij kan zijn maak ik een verslag (pdf). Dit wordt ook breed gedeeld via sociale media.

 -

Ook in opdracht van het INNOVATIENETWERK JEUGD HART VAN BRABANT schrijf ik regelmatig verslagen. Zoals deze terugblik op het Innovatielab Samenwerken waar kinderen zijn in Goirle.

-

Een meer pakkende en concretere tekst over visie en kernwaarden. Dat wilde GGD ZEELAND. Mij werd gevraagd het concept dat er lag te herschrijven. Het resultaat was – in de woorden van de opdrachtgever – een tekst die makkelijker leest, ‘menselijker’ voelt en veel prettiger is van toon.

 -

In opdracht van AMARANT, organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme of hersenletsel, schreef ik laatst onder meer twee interviews voor het personeelsblad Spotlight. Eerder schreef ik teksten voor folders en voor de website van Pauwer, dat nu ook Amarant heet. Ook verzorgde ik de eindredactie van Prikkel, magazine voor en door cliënten van de Amarant Groep. Een blad geschreven op taalniveau A2.

 -

Eind 2018 deed ik een klus in opdracht van PRODEMOS, huis voor democratie en rechtsstaat. Ik stelde verschillende dossiers samen voor een nieuwe website: www.lokalepolitiekepartijen.nl. Deze site fungeert als kennispunt voor lokale politieke partijen. 

-

Voor welzijnsorganisatie CONTOURDETWERN heb ik de jaarverslagen geredigeerd van het jongerenwerk in Tilburg en Dordrecht, dat opereert onder de naam R-Newt. Eerder schreef voor deze opdrachtgever persoonlijke portretten waarmee ik diverse gebruikers van Tilburgse wijkcentra een gezicht gaf. Voor het boekje Kanjers in de Tilburgse wijkcentra maakte ik tien geschreven portretten van vrijwilligers.

 -

De tweede helft van 2018 schreef ik regelmatig artikelen in opdracht van het MINISTERIE VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES. Deze werden geplaatst op de websites Gemeenten van de Toekomst en Interbestuurlijk Programma en verspreid via nieuwsbrieven. Zoals dit interview met dijkgraaf Kees Jan de Vet van Waterschap Brabantse Delta. Of dit artikel over de transformatie van een parkeerterrein tot stadsparkje in Amersfoort. De sites zijn beide opgegaan in www.overheidvannu.nl.

-

Met veel plezier heb ik samengewerkt met Mariëlle Hornstra en Roos Sohier, die nu samen Factor W zijn begonnen. Ik maakte verslagen van de gezondheidstafels die werden georganiseerd door de PROVINCIALE RAAD GEZONDHEID, onderdeel van BRABANTADVIES. Mijn teksten verschenen op hun website en zijn gebundeld in een boekje Over gezondheid gesproken.  

-

Voor CUBISS schreef ik een artikel (pdf) over een project dat leesplezier moet bevorderen op de buitenschoolse opvang (bso).

 -

Trots ben ik op het magazine Arise! (pdf) waarvan ik eindredacteur was. Het duurde lang voordat initiatiefneemster Diana Banks van TALITHA ARISE voldoende fondsen had geworven om het blad te kunnen uitbrengen. Maar ze bleef in haar project geloven. Arise! is een prachtig magazine geworden, voor en door nieuwe Nederlanders, de teksten allemaal op taalniveau B1 of A2 geschreven. Binnen dit project heb ik heel prettig samengewerkt met Maarten Bokslag en Janna van den Berg.

-

Elk mens heeft een interessant verhaal. Ik ga er graag naar op zoek en leg het vast. Zo redigeerde ik het levensverhaal van mijn TANTE PLOON, een zus van mijn vader. Ze is nog steeds blij met het boekje (pdf) over haar leven dat ik haar cadeau deed op haar tachtigste verjaardag. Ook tekende ik allerlei prachtige verhalen op over de jeugd van MIJN MOEDER (pdf).

-

Ook heb ik gewerkt voor onder meer:

Alinea.doc, ANP, Brabants Dagblad, Beelenkamp Ontwerpers, BZW, BN/De Stem, de Doordouwers, De Limburger, De Riethorst Stromenland, Fontys Hogescholen, gemeente Loon op Zand, gemeente Roosendaal, gemeente Waalwijk, ID4sports, Idiot du Village, In & Glue, Inspiration Concepts, Juul op Maat, Loket.nl, Masja Mols grafisch ontwerp, Meerpers, MKB-Nederland, Mercuur, Naber Makelaars, Peter van den Kerkhof Fotografie, PZC, Reclassering Nederland, Solliance, Stichting Nationale Boomfeestdag, Studio Goosen grafische vormgeving, Studio VMK, TDNL, Van de Ven Bouw en Ontwikkeling, Wolters Kluwer, WSD-Groep.